Yogaflex

Intrebări frecvente

Pot consuma yogaflex®plus în timpul sarcinii şi alăptării?

Dovezi ştiintifice privind siguranţa administrării glucozaminei şi a condroitinei la femeile însărcinate şi mamele care alăptează nu există, de aceea acestea trebuie să evite glucozamina şi condroitina.

Pot să consum yogaflex®plus dacă sunt diabetic?

În general se recomandă monitorizarea glicemiei mai frecvent când luaţi yogaflex®plus. În studiile efectuate nu s-au observat modificări semnificative ale glucozei din sânge prin consumul de glucozamină. Doza de glucozamină de 1,5g este nesemnificativă comparativ cu cantitatea de carbohidraţi din alimentaţia obişnuită. Când sunt cantităţi mari, glucoza se poate lega de proteine celulare şi să determine rezistenţa la insulină care este nefavorabilă la diabetici. Teoretic exista posibilitatea ca si glucozamina să se lege de proteine în celule şi să cauzeze rezistenţă la insulină, dar aportul de glucoză şi glucidele din dietă sunt în cantităţi mult mai mari decât glucozamina din yogaflex®plus. Cea mai bună decizie o poate lua medicul diabetolog care vă urmărește boala.

Pot să iau yogaflex®plus concomitent cu alte medicamente?

Da, nu există restricţii privind consumul concomitent cu alte medicamente.

S-au raportat următoarele interacţiuni medicamentoase pentru glucozamină şi condroitină:

Yogaflex®plus poate fi luat împreună cu paracetamol şi antiinflamatoarele nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul şi diclofenacul.

Pot să consum yogaflex®plus pe termen lung?

Glucozamina şi condroitina pot fi luate pentru perioade lungi, luni şi ani. Majoritatea persoanelor tolerează excelent glucozamina şi condroitina pe termen lung, fără să apară reacţii adverse semnificative.

Pot să apară reacții adverse dacă iau yogaflex®plus?

Studiile clinice realizate cu glucozamină şi condroitină au arătat că aceste substanţe au o tolerabilitate excelentă iar reacţiile adverse apărute pot fi comparabile cu placebo. Cele mai frecvente reacţii adverse raportate sunt tulburări gastro-intestinalei: greaţa, vărsături, balonări, dureri abdominale, scăderea apetitului, diaree, pirozis. În rare cazuri pot apărea insomnia, cefalee, înroşirea pielii şi sensibilitate la lumină. Temporar poate creşte frecvenţa cardiacă şi tensiunea arterială în cazuri foarte rare.

Pot să apară reacţii alergice dacă iau yogaflex®plus?

Glucozamina se obţine din chitina crustaceelor marine (creveţi, crabi) iar condroitina din inelele cartilaginoase ale traheei bovine. La persoanele care sunt alergice la aceste tipuri de produse se recomandă precauţie. Totuşi se consideră că produsele cu puritate farmaceutică nu conţin cantitatea suficientă pentru a produce simptome alergice.

Care este doza recomandată de glucozamină și condroitină?

Doza general acceptată pentru obţinerea eficienţei maxime este de 1500 mg glucozamină cu 1200 mg condroitină administrată zilnic, în cure, pe perioade lungi de timp.

Aveți o întrebare care nu este în lista de mai sus? Contactați-ne!

2014 © Ambrosia Bioscience Ambrosia