Yogaflex

Când aveți nevoie de yogaflex®plus?

Vă supără articulațiile?

Odată cu înaintarea în vârstă sau ca urmare a traumatismelor, articulațiile suferă un proces de uzură. Mulți ani acest proces rămâne silențios, nu dă nici un semn de alarmă, dar la un moment dat suferința articulară se manifestă.

Oricare dintre manifestările de mai sus pot fi semne ale deteriorării cartilajului articular. Rareori există persoane peste 60 ani care să nu prezinte semne radiologice ale deteriorării cartilajului articular la mai multe articulații. Însă doar la circa 50% dintre aceștia articulațiile deteriorate se manifestă prin durere. Și la persoanele tinere cartilajul articular poate fi afectat dar mai ales prin traumatisme sau microtraumatisme repetitive.

Chiar dacă aceste probleme aparent sunt banale, ele adesea pot fi supărătoare datorită caracterului lor recidivant cât și a dificultății de a le suporta. Tratamentul medicamentos clasic se face cu medicamente care combat durerea și inflamația (analgezice, antiinflamatorii). Acest tratament se adresează doar simptomatologiei și nu poate fi indicat pe termen lung deoarece determină apariția unor efecte secundare importante la nivel gastrointestinal, renal și cardiovascular. Studii clinice au raportat o creștere semnificativă a sângerării gastrice, a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral în cazul folosirii pe termen lung a acestor medicamente. Aceste efecte nedorite pot fi evitate prin utilizarea glucozaminei și a condroitinei, compuși de origine naturală eficienți care deși nu au un efect simptomatic atât de prompt ca și al antialgicelor clasice, au demonstrat și un efect protector asupra cartilajului sau de stopare a procesului de degradare al acestui țesut.


Mai multe despre afectarea articulațiilor »

Glucozamina si Condroitina …..pot fi o soluție!

Ce sunt și cum acționează?

Glucozamina este o glucidă aminată produsă în organism, necesară formării şi menţinerii ţesutului conjunctiv precum şi a unui cartilaj articular sănătos. Glucozamina este esenţială pentru producţia de proteoglicani – molecule proteice de dimensiuni mari care acţionează ca nişte bureţi, asigurând protectie si elasticitate cartilajului articular – chiar şi după ce articulaţia a fost afectată. Producţia internă de glucozamină a organismului uman scade odată cu înaintarea în vârstă, iar deficitele rezultate pot contribui la apariţia manifestărilor specifice afectării articulare.

Condroitina este un glicozaminoglican,(prescurat GAG), care se combină cu anumite proteine din proteoglicani. Condrocitele, celule de bază ale cartilajelor articulare, pot utiliza condroitina pentru a fabrica mai mulţi proteoglicani şi prin aceasta să reînnoiască matricea cartilajului articular. Condroitina ajută la atragerea şi menţinerea lichidului sinovial în cartilajul articular, lichid esenţial pentru glisarea capetelor articulare. Un ultim rol al condroitinei este acela de a acţiona ca un tampon biochimic pentru cartilajul articular, inhibând anumite enzime care în mod normal l-ar distruge.


Mai multe despre glucozamină si condroitină »
2014 © Ambrosia Bioscience Ambrosia